Ben je net afgestudeerd en heb je eigenlijk nog nooit goed naar je cv gekeken? Heb je een cv in Word zonder enige creativiteit? Of heb je al die zomerbaantjes van je middelbare schooltijd nog op je cv staan? Dan is het misschien de moeite waard even tijd te investeren in een update, voordat je solliciteert op jouw droombaan.

“Jij weet natuurlijk al voordat je solliciteert dat je een goede match bent op die vacature, en dat jij perfect past bij het bedrijf is zo klaar als een klontje. Alleen daar moet je het bedrijf zelf nog wel even van zien te overtuigen”, zegt Rob Vermeulen.

Vermeulen werkt als Partner bij IBC Ambition. Een bedrijf vol Young Professionals die werken op tijdelijke opdrachten bij grote bedrijven door heel Nederland. Hij heeft de afgelopen jaren veel vacatures en heel veel cv’s voorbij zien komen. Vermeulen; “Het is in één oogopslag duidelijk wie er werk heeft gemaakt van zijn of haar cv, en wie zich er snel vanaf heeft gemaakt. Dat zorgt meteen voor een andere blik op de sollicitant. Het is een kleine moeite voor als je echt die baan wilt, dus steek er even wat tijd in, dat maakt gewoon echt het verschil”.

Vermeulen weet wat werkt om eruit te springen bij opdrachtgevers, hij geeft 5 tips om te zorgen dat jouw cv bovenop de stapel beland:

1. Maak het persoonlijk

Het aanpassen van je cv op de vacature is key. Stuur je hetzelfde cv naar alle potentiële nieuwe werkgevers? Grote fout, zegt Vermeulen. “Pas het aan, maak je cv persoonlijk. Recruiters hebben nagedacht over de vacaturetekst. Ze willen de vaardigheden en ervaring die ze hebben beschreven terugzien. Zorg daarom dat je bij elke sollicitatie even je cv doorkijkt en belangrijke ervaringen toevoegt of kritisch kijkt naar de functietitel die je hebt ingevuld. Medewerker administratie of administratief ondersteuner is precies hetzelfde maar die nuance kan het verschil maken, zeker nu er steeds meer systemen zijn die cv’s filteren. Blijf kritisch en zorg ervoor dat de match er vanaf druipt”.

2. Zorg voor relevante werkervaring

Natuurlijk heb je veel vaardigheden opgedaan tijdens het vakken vullen bij de Jumbo, maar als je reageert op een vacature voor Scrum master dan is de recruiter niet perse geïnteresseerd in het systeem dat je hiervoor gebruikte. “Let vooral op de relevantie, niet alles hoeft in je cv”, zegt Vermeulen. Als startende Young Professional is het natuurlijk heel lastig om relevante ervaringen te beschrijven. Dat wordt met de jaren steeds gemakkelijker. Vermeulen geeft aan dat het dan handig is om extra aandacht te geven aan stages of bijbanen; “Wat deed je precies tijdens je stage, heb je naast je scriptie ook werk verzet op de afdeling, en zo ja, wat dan? Deze informatie geeft je cv wat meer body, bovendien zit je afstudeerbedrijf vaak in de branche waarin je daarna aan de slag wilt. Dat is dus een hele mooie referentie voor op je cv”.

3. Zorg voor een strakke opmaak

“Ben je op zoek naar een baan als designer of in een creatieve branche, dan laat dat vooral zien in je cv. Zoek je echter een baan als projectleider of accountmanager, houd het dan vooral strak en helder” zegt Vermeulen. “Start met een goede basis, kijk wat er bij jou en de branche waarin je wilt werken past. In Microsoft Word zitten al een aantal mooie sjablonen, of kijk even op Google. Vergeet overigens niet om je (zakelijke) foto toe te voegen. Dat maakt het toch persoonlijker, ook de recruiter wil graag al zien met wie hij of zij te maken heeft”.

4. Voeg iets persoonlijks toe

Naast de basis opsomming van je opleiding en werkervaring is het ook aan te raden iets persoonlijks toe te voegen op je cv. “Het gaat erom dat een recruiter snel ziet wie jij bent als persoon”, zegt Vermeulen. “Een mooie intro met wat jou kenmerkt als persoon of jouw 3 kernwaarden bijvoorbeeld. Dat geeft net wat meer beeld over wie ze in huis halen en is ook een mooie gespreksopener mocht je worden uitgenodigd op sollicitatiegesprek”.

5. Zorg voor een goed LinkedIn profiel

Als laatste tip zegt Vermeulen; “Zorg dat je LinkedIn profiel ook up-to-date is. Recruiters nemen vaak snel een kijkje op het profiel van een sollicitant. Als daar een kaal profiel staat zonder ervaring of een niet zo professionele foto geeft dat een slecht beeld. Dat is een gemiste kans”.

Heb jij je cv al up-to-date? Heb jij nog een andere tip die heeft geholpen om je droombaan binnen te tikken of juist een voorbeeld van waar je de plank volledig missloeg? Deel het met ons in het Young Professionals Netwerk op LinkedIn!

Published On: 16 augustus 2021 / Categories: Uncategorized /

Nieuwsbrief

Altijd de laatste blogs in je mailbox? Abonneer je op de IBC Ambition nieuwsbrief.

    Bij inschrijving ga je akkoord met de Privacy Policy.