Leuk dat je deze blog bekijkt en nieuwsgierig bent naar IBC Ambition! Misschien ben jij als Young Professional wel op zoek naar een baan of de volgende stap in je carrière. Dan vraag je je natuurlijk af: is IBC Ambition iets voor mij én wat houdt het development programma in? In deze blog nemen wij jou mee, zodat je een goed beeld krijgt.

 

Startersbaan
De eerste stap bij het kiezen van je (misschien wel eerste) baan is de vraag: ga je voor een ‘gewone’ baan bij een organisatie of wil je meerdere bedrijven leren kennen? Wat is nu precies het verschil? Bij een baan intern bij één organisatie is je functie en het bijbehorende takenpakket vooraf duidelijk, vaak is de looptijd ook bekend. Bij een baan in detachering vervul je verschillende functies op verschillende afdelingen of bij verschillende bedrijven. Je gaat hierbij in (vaste) dienst bij het detacheringsbureau en volgt eventueel een opleidingsprogramma. De opdrachten vervul je steeds ergens anders, en voor een afgesproken periode van meestal iets minder dan een jaar.

Als je precies weet welke functie je wilt uitvoeren en je het fijn vind om langere tijd op dezelfde plek te werken kan het handig zijn om voor een baan bij een specifieke organisatie te gaan. Mocht je wat breder opgeleid zijn (denk aan studies zoals economie, bedrijfskunde, algemene sociale wetenschappen) of nog niet goed weten welke richting je precies op wilt in de toekomst, is een baan bij een detacheringsbureau een goede optie. Het voordeel hiervan is hier dat je bij veel organisaties een kijkje in de keuken kunt nemen. Dit geeft jou als starter, maar ook met enige werkervaring, de kans om bij jezelf na te gaan welke werkomgevingen en functies het beste bij jou passen.

IBC Ambition
IBC Ambition is een detacheringsbureau met development programma, een soort traineeship. Jij, als Young Professional, krijgt hierdoor de mogelijkheid je snel te ontwikkelen. Je wordt ingezet op uitdagende projecten bij bedrijven verspreid over heel Nederland. Leuk, maar wat houdt dat in? Hieronder een kort overzicht zodat jij een beter beeld krijgt!

Marloes – Migration Control Officer bij Geldmaat

“Bij Geldmaat maakte ik onderdeel uit van een change team. De afgelopen maanden heb ik samen met mijn team gewerkt aan het laatste deel van de migratie van geldautomaten van ING, ABN AMRO en Rabobank naar de gele Geldmaat automaten. Hier waren ik en mijn team het contactpunt voor diverse stakeholders. Nadat die fase is afgerond, zijn we bezig geweest de overige werkzaamheden over te dragen een ander team binnen de organisatie. Daarnaast hebben we ons ook bezig gehouden met de overgang naar een nieuw systeem en een nieuwe manier van werken”.

Myrthe – Junior strategisch adviseur bij Vivare

“Bij Vivare (woningcorporatie) doe ik een project als Junior Strategisch Adviseur. Ik help mee aan het herijken en ontwikkelen van de strategie op diverse themagebieden. Samen met de strategisch adviseurs organiseer ik momenteel werksessies waarin we met diverse teams uit de organisatie werken aan Vivare’s ambitie voor volgend jaar. Ik vind het echt een mooi en belangrijk maatschappelijk doel dat we dienen; mensen die het financieel lastig hebben voorzien in een betaalbare woning. Mijn dag is divers ingedeeld waardoor het een afwisseling is waar ik veel van leer: van gesprekken met stakeholders over een specifiek onderwerp, tot deskresearch en tot het bedenken van nieuwe werksessies voor het vervolgtraject”.

Bas – Projectcoördinator bij Rabobank

“In mijn vorige opdracht werkte ik bij de Rabobank binnen Rabo Omnikassa. Hier wordt een totaaloplossing voor alle betalingen aangeboden voor bedrijven. Het afgelopen jaar heb ik drie projecten gecoördineerd waarin het verbeteren van onze klantenservice centraal staat. Dit gebeurt enerzijds door te migreren naar een nieuw CRM-systeem, anderzijds door meer zelf-service en contactkanalen aan te bieden in de vorm van chat service en een online kennisbank. Ik heb de opdracht afgerond met het opstellen van een roadmap op voor toekomstige ontwikkelingen binnen de focusgebieden”.

Professionele ontwikkeling
Het doel van het IBC Ambition development programma is om jou in twee jaar te ontwikkelen tot wat wij noemen een ‘T-shaped medewerker’. Dit is iemand die zowel diepgaande specialistische kennis heeft, maar ook bredere vaardigheden. Om continue te blijven ontwikkelen bespreek je met je manager je doelen in je ‘strategie huis’. Zo weet jij wat je moet doen om de volgende stap in je carrière te bereiken. Dit ontwikkelplan gaat gepaard met trainingen. Je hebt voldoende kansen om verschillende certificeringen en diploma’s te behalen. Een voorbeeld van trainingen vanuit het IBC Ambition programma zijn:

  • Lean Six Sigma Greenbelt training: je leert projectmatig proces- en kwaliteit verbeteringen toe te passen volgens de principes van ‘Lean’ en ‘Six sigma’.
  • Scrum certificering. Je leert de werkwijze van scrum praktisch toe te passen, wat gefocust is op een effectieve en flexibele manier van projectmatig werken.
  • Projectmanagement training. Je leert projecten effectief te managen volgens de principes van ons eigen ‘impact model’.

Persoonlijke ontwikkeling
Naast het vergroten van je professionele vaardigheden hechten wij veel waarden aan het verbeteren van je persoonlijke vaardigheden, zogenoemde soft skills. Het werken aan je soft skills verhoogt je zelfbewustzijn en helpt jou optimaal te functioneren binnen jouw functie. Een aantal trainingen vanuit het IBC Ambition programma zijn:

  • Discovery Insides training: Met dit instrument krijg jij een persoonlijk kleurenprofiel (gebaseerd op de filosofie van Jung) waarmee jij inzicht krijgt in je voorkeuren voor jouw gedrag én dat van anderen.
  • Één op één coaching. Een onafhankelijk coach begeleid jou als Young professional bij het bereiken van jouw zelfgekozen leerdoel(en).
  • Intervisie. In onze intervisie sessies behandel je samen met een coach en mede-Ambitioners een casus. Door middel van bevragen en analyse werk je samen met je collega’s toe naar een oplossing of volgende stap in de casus.

 

Doorstromen
In de eerste jaren van je carrière zet je grote stappen binnen IBC Ambition. Ondersteund door het development programma weet je precies jouw plek te vinden binnen opdrachten en kom je erachter wat voor soort opdracht, branche en cultuur het beste bij je past.

Ben je na die eerste jaren klaar voor een nieuwe uitdaging en ontwikkel je je graag verder tot consultant? Dan kun je binnen IBC doorgroeien richting onze tak IBC Impact. Dit gaat altijd in goed overleg. Het is belangrijk dat jij op je plek zit!

Last but not least: een hoop gezelligheid
Werken bij IBC Ambition betekent dat je er een hoop leuke collega’s bij krijgt in dezelfde leeftijdscategorie als jij. Als je wilt sparren, advies nodig hebt of gewoon wil kletsen over het weekend kan dat dus altijd. Bij onze drie IBC kantoren (Eindhoven, Utrecht, Heerlen) komen we regelmatig samen voor de maandelijkse tribe dag. Deze staan in het teken van leren, maar ook een hoop gezelligheid.

 

Enthousiast geworden na dit artikel? Dan is IBC Ambition misschien wel iets voor jou! Wil je een keer vrijblijvend kennis maken? Of heb je een vraag? Bel of stuur een appje naar Maud Merks (0630028000) of neem contact op met een van de Ambitioners!

Published On: 22 augustus 2022 / Categories: Detacheren /

Nieuwsbrief

Altijd de laatste blogs in je mailbox? Abonneer je op de IBC Ambition nieuwsbrief.

    Bij inschrijving ga je akkoord met de Privacy Policy.