Heb jij na een dag thuiswerken ook regelmatig het idee dat je niet productief gewerkt hebt of zit je na een paar uur al met vierkante ogen achter je laptop te staren naar je scherm? Je bent niet de enige. In deze bijzondere tijd krijgen we allemaal te maken met nieuwe uitdagingen. Je werk- en privéleven lopen ineens dwars door elkaar heen waardoor het soms moeilijk is om de balans te houden. Klinkt dit jou bekend in de oren? Dan delen wij, Fenna en Joyce van IBC Ambition, graag onze ervaringen en tips om ervoor te zorgen dat je thuis vitaal en efficiënt kunt blijven werken.

  1. De ochtend begin je natuurlijk met het vertrouwde geluid van je wekker. Het is belangrijk om ook thuis je ritme te houden! Zorg ervoor dat je uitgerust aan je dag kunt beginnen en jezelf structuur geeft.
  2. Bij de dag goed beginnen, hoort natuurlijk ook een voedzaam ontbijt. Nu je in de ochtend niet hoeft te haasten, kan je de tijd nemen om een lekker en gezond ontbijtje voor jezelf te maken. Wat dacht je van havermout, pannenkoeken van banaan en ei of kwark met muesli en vers fruit? Dit is het ideale manier om je dag vol energie te beginnen.
  3. Het voordeel van thuiswerken is dat je niet de hele dag in driedelig pak hoeft te lopen. Kies voor een outfit waarin jij goed voor de dag komt tijdens je digitale teammeeting, maar waarin je je tegelijkertijd ook comfortabel voelt.
  4. Eenmaal je laptop geopend? Let erop dat je je agenda niet te vol plant en je voldoende ruimte laat voor pauzes. Hoe graag we het ook zouden willen, niemand kan acht uur achter elkaar efficiënt werken. Zorg er dus voor dat je op tijd een break neemt van je beeldscherm. Klap je laptop dicht en staar vervolgens niet je hele pauze naar het scherm van je telefoon, maar doe iets actiefs! Het leukste is het natuurlijk als je dit kan combineren met iets sociaals op afstand. Plan bijvoorbeeld je pauze tegelijkertijd met die van je collega’s en/of vrienden en bel elkaar voor een wandeling op afstand. Daar is je stappenteller ook blij mee!
  5. Ook in deze tijden is het belangrijk om je verbonden te blijven voelen met je collega’s en je bedrijf. In meetings via teams of skype focus je vaak meteen op de inhoud, waardoor het sociale aspect van werken nog wel eens ondersneeuwt. Onze tip: plan iedere week een aantal virtuele koffiemomentjes met collega’s in om bij te praten. Gebruik deze momenten ook echt om aan elkaar te vragen hoe het gaat en wat de ander bezighoudt en duik niet stiekem na 5 minuten toch de inhoud in. Juist in deze tijd is een beetje extra aandacht voor elkaar belangrijk. Deel je verhalen, je successen en ook vooral je uitdagingen. Je staat er namelijk niet alleen voor!
  6. Is het tijd om je laptop dicht te doen? Beëindig je werkdag door je laptop echt op te ruimen. Zo heb je een duidelijke afsluiting van je dag en kom je ’s avonds ook minder in de verleiding om toch nog even snel je mails te checken. Vind je dit moeilijk? Spreek dan met jezelf een eindtijd af waarop je echt uitgelogd moet zijn.
  7. Om een mooie overgang naar je avond te creëren en je werk achter je te laten kan je ervoor kiezen om je yogamatje uit te rollen of een ademhalingsoefening te doen. Op YouTube zijn tutorials te vinden voor ieders niveau. Geen avondsporter? Denk er dan eens aan om je dag actief te beginnen met een (online) sport- of yogasessie en kies ervoor je werkdag ontspannen af te sluiten met het koken van een uitgebreide maaltijd of het lezen van een boek.
Published On: 26 oktober 2020 / Categories: Vitaliteit /

Nieuwsbrief

Altijd de laatste blogs in je mailbox? Abonneer je op de IBC Ambition nieuwsbrief.

    Bij inschrijving ga je akkoord met de Privacy Policy.