In deze blog gaan Bas en Cintha in gesprek over hun eerste tijd bij IBC Ambition. Wat komen zij tegen en waar worden zij blij van? Je leest het hieronder!

C: Hee Bas! De tijd gaat snel hè. 1 april begon je bij IBC en het is nu al eind juli.

B: Ja de tijd vliegt, heb veel collega’s van IBC digitaal ontmoet en ben hard op zoek gegaan naar een opdracht. Via een collega kwam ik in contact met Rabobank en sinds half mei ben ik begonnen als projectleider. In de tussentijd ben ik samen met een groepje collega’s van IBC gestart met de lean six sigma greenbelt. Het examen heb ik inmiddels gehaald, nu nog een greenbelt project afronden voor de certificering. Hoe bevalt het jou bij de Rabobank Cintha?

C: Goed! Ik ben nu sinds halverwege mei aan de slag als procesmanager. Binnen mijn afdeling zijn we bezig met verschillende technische applicaties, erg interessant. Ik zorg ervoor dat de processen rondom klantcontact goed lopen. Het leuke aan mijn opdracht is het raakvlak tussen business en IT. Daarnaast fungeer ik als spin in het web tussen de verschillende teams die met de technische applicaties bezig zijn. Je krijgt dan veel informatie vanuit allerlei hoeken en kunt veel met collega’s in gesprek. Dat vind ik superleuk! Wat doe jij nu eigenlijk bij je opdracht?

B: Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van projecten die onze servicemogelijkheden uitbreiden en verbeteren. Ik zorg ervoor dat we een goede projectplanning hebben en check dat de werkzaamheden goed en tijdig worden uitgevoerd. Daarnaast rapporteer ik de voortgang en andere ontwikkelingen aan de stakeholders en denk ik mee in hoe we onze doelstellingen kunnen behalen. Wat vind jij het leukste aan je opdracht?

C: Het leuke is dat ik zelf nooit had gedacht dat ik hier terecht zou komen. Ik zit nu op een IT-afdeling, terwijl ik helemaal geen IT-achtergrond heb. Je leert enorm veel nieuwe dingen bij. Bovendien krijg je veel vrijheid om er zelf achter te komen wat je leuk vindt. Dit kun je dan weer meenemen voor je volgende opdracht binnen IBC. Hoe zit dat bij jou?

B: Ik vind het ontzettend gaaf dat ik bij meerdere projecten kan aansluiten als projectleider en het overzicht bewaar. Ik zit met verschillende partijen en afdelingen om de tafel wat het een erg dynamische omgeving maakt waar velen onderwerpen aan bod komen. Het is dan ook een goede mogelijkheid om me als T-shaped consultant te ontwikkelen. Ik kan nu echt meer de leiding nemen over de projecten in plaats van dat ik zelf deelneem als analist en dieper op de inhoud inga. Daarbij voel ik me ook echt deel van het team bij de Rabobank, ook als externe medewerker. Ik voel me daarnaast nog altijd verbonden met IBC. We blijven in contact door gezamenlijke trainingen, samen te werken op het IBC-kantoor, of de recente family meeting in juni waarin we elkaar voor het eerst allemaal fysiek konden ontmoeten.

C: Ja echt leuk dat je zo veel collega’s hebt! Je kunt altijd wel bij iemand terecht met vragen of bij je buddy binnen IBC. Je voelt je altijd goed opgevangen!

Wil je eens met ons kletsen over onze opdracht? Of hoe het is om bij IBC te werken? Je kunt ons altijd een appje (Cintha: 0623715192, Bas: 0628873130) sturen, of we plannen een (digitale) koffie in!

Published On: 16 augustus 2021 / Categories: Uncategorized /

Nieuwsbrief

Altijd de laatste blogs in je mailbox? Abonneer je op de IBC Ambition nieuwsbrief.

    Bij inschrijving ga je akkoord met de Privacy Policy.